30 Aralık 2011 Cuma

EHM OKURKEN NE YAPMALI?

Dört senenin sonunda rahatça iş bulmak isteyen elektronik ve haberleşme öğrencisi için ingilizceyi çok iyi bilmesi şarttır. Bilindiği üzere büyük şirketlerin hepsi uluslarası çalıştığı için bünyelerinde ne kadar yetenekli olsa da ingilizce bilmeyen bir eleman çalıştırmak istemezler. IBM ve HP şirketlerinin yöneticileriyle görüşmemde ingilizce bilmeyen kişileri ne olursa olsun işe almadıklarını söylediler.

İyi bir şirkette işe girmek için sadece okulu bitirmenin ve ingilizceyi çok iyi bilmenin yeterli olmadığını da biliyorsunuzdur. Bir Elektronik ve Haberleşme mühendisi C ve java dillerini çok iyi bilmelidir. Tabi bunun yanında diğer programlama dillerini öğrenmek sizin için bir artı olacaktır. gelecekonline.com' da yapılan araştırmaya göre java ve C en çok kullanılan programlama dilleri arasında gösteriliyor. http://www.gelecekonline.com/metin/gelenek_bozulmadi_bu_senede_sampiyon_java-13635 buradan programlama dillerinin sıralamasını görebilirsiniz.

Aslında bütün programlama dillerinin atası makine dilidir. tamamen bir ve sıfırlardan oluşur. ancak o dili anlamak ve o dilde program yazmak çok emek ister ve çok zaman alır. Onun için konuşma diline daha yakın diller geliştirilmiştir. Assembler ve C daha sonra üretilmiş bu tip dillerdir. Daha sonra teknolojik gelişimin getirdiği ihtiyaçlar neticesinde visual basic, c# .NET, pascal, java gibi diller oluşturulmuştur. Ancak bu diller makine dilinin kullanımı çok zor olduğu için C ve assembler dilleri kullanılarak geliştirilmiştir. Assemler şu an çok kullanılmayan bir dil olduğu için programlamanın mantığını anlamak için önce C öğrenmeyi tavsiye ediyorum. Ben çalışmaya C dili ile başladım ve C dilinde biraz bilgi sahibi olduktan sonra diğer dillerin öğreniminin çok daha kolay olduğunu size rahatlıkla söyleyebilirim.

Dil öğrenmek ve programlama dillerini öğrenmenin yanında sosyal yönlerinizi geliştirmek için üniversitenizdeki kulüp faaliyetlerine katılmanız sizin için büyük bir artı olacaktır. Yeni kişiler tanımak, kendine benzesin veya benzemesin birçok türden insanla iletişim içinde olmak, takım çalışması becerisi kazanmak ve takım ruhunun ön plana çıkması için kulüpler bulunmaz fırsattır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder