25 Aralık 2011 Pazar

Elektronik ve Haberleşme mühendisliği

Merhaba arkadaşlar;
Elektronik ve Haberleşme mühendisliğini tercih edecek kişi, güncel teknolojik gelişmeleri takip edecek ve okulun verdiğinin yanında kendisine birşeyler katacak nitelikte kişiler olmalıdır. Tabi daha önemlisi de teknolojiye ve haberleşmeye meraklı olmalıdır ve kendi alanlarını sevmelidir. Ne kadar da Elektronik ve Haberleşme mühendisliği şu anda ve gelecekte sektörün en gözde mesleklerinden biri olsa da bu mesleğe yatkın olmayanlar bu bölümü seçmemelidir. Bölüme başlayıpta bu bölümü seçtiği için pişman olan bir çok kişi bölümü bırakmakta veya zorla bölümü bitirerek kendi işlerini yapmaktadır.

Tabi bunun yanında Elektronik, Haberleşme ve teknolojiye merakı olan ve üretkenliği iyi olan kişiler için hem okuması açısından hem de sektörde yapacağı iş açısından  çok eğlenceli bir meslektir. Bu bölümü tercih eden kişiler aselsanda savunma sanayisinde, Türkcel, Avea, Vodafone gibi operatörlerde, Ar-ge(araştırma geliştirme) şirketlerinde, kendisini yazılımda geliştirenler IBM, MICROSOFT gibi yazılım şirketlerinde çalışabilecekleri gibi kendi gelişimlerine göre enerji sektöründe de çalışabilir ve Elektronik ve Haberleşme sektöründe kendi işlerini kurabilirler.

2 yorum:

  1. çk dğru sylemşsn keshke bnlrdn dha önce hbrm olsydı bu bölümü yzdğma çk pşmn oldm...isyanci_chocuck93@hotmail.com

    YanıtlaSil
  2. Senin gibi düşünen bir çok arkadaşımız olduğu için bu paylaşımı yaptım. Ama bunun yanında bölümü sevenler için harika bir bölüm

    YanıtlaSil